måndag 16 augusti 2010

Bra men lite väl apocalyptisk artikel

Följande artikel har gjort några rundor på internet. Sammanfattningen är att den spår 20 till 100 år lågkonjuktur för att komma ur den gigantiska pappersmyntfotfinansierade lånebubbla vi befinner oss i.

Jag håller med artikeln bitvis, men den är lite väl apocalyptisk. Det stämmer att vi har ett gigantisk balansräkningsproblem i världen. Men min vy är att det man kan kalla EBITDA fortfarande är hyfsat. Vi har teknologi, vi har maskiner, vi har vägar, bilar, kreativitet och människor. Om vi genom hyperinflation eller ren default skriver av skuldsidan i balansräkningen, vilket artikeln i princip föreslår, så finns fortfarande infrastrukur och kapacitet att producera välstånd, förhoppningsvis.

Frågan är också vad aktier gör i ett sådant scenario. När Zimbawe nyligen hade hyperinflation så tusendubblades priset på de fåtal solida bolag som fanns listade på börsen i takt med inflationen.


http://www.zerohedge.com/article/matterhorn-asset-management-there-will-be-no-double-dip-it-will-be-lot-worse?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar