måndag 2 augusti 2010

Går inte så bra nu...

Insättningsgarantin i USA är egentligen ingen garanti eftersom system är grovt underfinansierat. Så med tanke på att antalet bank-konkurser i USA är upp 60% YoY (chart nedan) funderade jag på om FDIC, de som ska garantera insättningar, har råd att göra det.

Det visar sig att bara under de senaste dagarna har FDIC lyckats få till en möjlighet att ta den skit de har fått på sig genom att ta över dåliga banker - använder ordet skit eftersom vi snackar om 90-95% default-rates, och sälja dessa i marknaden med statliga garantier. Med andra ord, amerikanska skattebetalare kan få stå för notan.

Ju mer man tänker på det, desto mer chockerande är den pyramidstrukur som är bas för dagens finansiella system. Ska försöka skriva om detta mer, men det är ett system som är mer hemligt än CIA och med aktörer med egna helt odemokratiska agendor som de flesta av oss inte ens känner till.

Det finns tecken på att BIS (centralbankernas centralbank) försöker öka penningmängden på global nivå genom SDR (alternativ global valuta), detta förmodligen eftersom de lokala centralbankerna inte längre kan expandera penningmängden - och pyramiden av nya pengar betalar gamla åtaganden hotar att kollapsa.

Funderar också på hur det kan komma sig att man efter 4 år på Handels inte spenderade 1 minut på hur centralbanker funkar, trots att dessa är de största aktörerna i finansmarknaden och som styr hela boom-bust cykeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar